Diverse

Efterår og hverdagsvaner


Selv om jeg er vågnet til strålende solskin denne morgen, kan jeg vist ikke længere lukke øjnene for, at efteråret er over os. Det er sjovt, hvordan det fremmaner nogle helt bestemte forestillinger, ikke? Noget med strik, bøger, varme drikke og gåture i skoven – men i virkeligheden er det noget nær præcis sådan, min sommer også har set ud.

Alligevel, der er nu noget forfriskende ved det, er der ikke? At omfavne hverdagen og tage sine vaner op til overvejelse. En af de ting, der gør en kæmpe forskel for om jeg er glad i min hverdag er at sørge for at spise godt. Ikke nødvendigvis kompliceret eller tidskrævende, bare velsmagende. Et godt måltid er som en lille fest og giver mig mere end noget andet følelsen af, at jeg tager vare på mine dage. Lige nu drømmer jeg især om frisk pasta med kantareller og trøffelolie. Mmm!

En af de bedste ting ved hverdagsvaner er også, hvordan man kan få gjort en masse uden at behøve at bruge så meget tid og kræfter på det. Det gælder især, når det kommer til bæredygtighed, synes jeg. De sidste mange måneder har jeg gået og følt mig lidt i vildrede, for jeg følte lidt, at jeg stod i stampe og ikke rigtigt kom videre i forhold til at leve mindre ressourcekrævende. Til sidst gik det op for mig, at det simpelthen var fordi jeg havde vænnet mig til de ting jeg allerede gjorde: udskifte mine éngangsprodukter med genanvendelig alternativer, lave madplaner og mere eller mindre nøjes med, hvad jeg allerede havde i stedet for at købe nyt. Og når man hovedsagligt bruger sin tid på at læse bøger, gå ture, ses med venner, se serier og øve sig i at tegne og brodere, så bliver man bare ikke særligt ofte konfronteret med situationer, hvor man skal tage stilling til det mest bæredygtige alternativ.

Derfor overvejer jeg også lige nu, hvilke andre områder jeg kan bevæge mig ud i for at gøre noget for klimaet og miljøet? For det gør mig glad at beskæftige mig med. Skal det måske være noget mere politisk? Gamle læsere ved nok, at hele min “bæredygtighedsprocess” hidtil har været tæt knyttet til et personligt projekt om også at få mere harmoni ind i mit liv, men det er ikke en vej jeg føler, at jeg kan komme så meget længere ud ad.

Det betyder også, at jeg er nødt til at tænke om emnet på en helt anden måde end før, og det er faktisk lidt forvirrende. Men af de ting jeg i hvert fald virkelig har lyst til at prøve kræfter med er at samle mere af min mad i naturen og se, hvad det kan bruges til. Det er stadig helt, helt nyt for mig, men måske det derfor også kan være ekstra sjovt at dele processen?

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar