Klædeskabet

Garderobetanker

Jeg har købt nye ballerinaer i dag, og det irriterer mig lidt. Det var oppe over – de gamle var slidt helt igennem, og jeg havde kun det ene par – og jeg vidste godt, at jeg ikke kunne trække den så meget længere. Jeg har ellers prøvet.

Normalt sværger jeg nemlig til Beyond Skin, som jeg synes laver både virkeligt pæne og komfortable sko. De er håndlavede af bæredygtige materialer og produceret i Spanien, så vidt jeg husker. Hvad mere kan man ønske sig? Det er også dem, jeg har købt hos de forrige to gange. Men det er svært at finde sko hos dem til under 750 kr, og det er lige lidt i den dyre ende ift mit budget i øjeblikket. De penge havde jeg såmænd gladeligt smidt alligevel, hvis det endelig skulle være, men helt ærligt synes jeg, at skoene holder for kort tid. Begge de gange jeg har købt hos Beyond Skin, er skoene endt med at være slidt op efter et års brug. Og bevares, jeg har også gået rigtigt meget med dem, men det synes jeg alligevel er for hurtigt til prisen, og jeg synes heller ikke, at jeg har haft det problem før med andre sko.

Derfor er jeg endt med at købe et par sko, som overhovedet ikke er bæredygtigt produceret. Derimod har de en god, kraftig sål, så forhåbentlig holder de længere.

Men jeg har det som sagt ikke rigtigt godt med det. Der er visse ting, jeg har sluttet fred med at købe – undertøj, f.eks. – fordi der helt enkelt ikke findes et bæredygtigt alternativ, der fungerer for mig. Men det her? Argh! Det føles, som om det burde have kunnet lade sig gøre.

Det har også fået mig til at tænke, at det her med kun at have et enkelt par hverdagssko måske er at strække hele minimalisme-princippet lidt for langt? Nogle gange er “less” måske bare “too little”? Dels fordi det fører til, at man har for kort tid til at finde gode erstatninger, når tingene bliver slidt op, men også fordi jeg f.eks. ikke har nok tøj til at fylde en vaskemaskine og ender med at spilde en masse vand i stedet. Det er jo også dumt. Så i øjeblikket prøver jeg at fylde lidt mere i skabet og forhåbentlig finde en god balance. Skjorten ovenfor fandt jeg f.eks i en genbrugsbutik i dag til 30 kr, og det opvejede en lille smule min dårlige samvittighed over skoene. Men jeg synes altså, at det er svært.

Hvad gør I?

Relateret indhold

8 kommentarer

 • Besvar
  Liselotte
  12. maj 2017 at 0:11

  Det med sko er et område, hvor jeg slet ikke kan tillade mig at tænke på andet end den funktionalitet, der ligger i at kunne gå godt i dem.

  Og m.h.t. penge, så er holdbare sko dyre, men hvis man køber den slags, der kan forsåles, så kan de ofte holde endnu længere.

  For min del har jeg lige lagt 775 kr. på at få både nye gode hæle og såler på to par ankelstøvler. Til gengæld ser begge par spritnye ud.

  Og hvis man har lange, smalle, platfødder i størrelse 40, så er bare det ikke at skulle lede efter nye sko den største gevinst, for som den yngre skomager sagde, så laver man jo faktisk ikke sko til lange, smalle platfødder i store størrelser.

 • Besvar
  Hazel
  13. maj 2017 at 8:20

  Ja, hvis man har specielle behov og/eller en lidt usædvanlig form er man selvfølgelig naturligt begrænset i, hvilket udvalg man har. Hvor får du forsålet henne? Jeg plejer bare at få sat nyt hæl på, men synes ofte, at plastikken er så blød, at den kun holder et par måneder.

 • Besvar
  Liselotte
  13. maj 2017 at 15:18

  Denne gang var første gang, men det var Hælebaren ved Kultorvet og de var virkelig gode. Det ser på ingen måde mindre godt ud end det, de leverede i hælebaren i Magasins kælder, snarere tværtimod.

  Og jeg har også tidligere prøvet hæle, hvor det ikke rigtig holder mere end et par måneder – som hos f.eks. den i Frederiksberg Centret, hvor det bare ikke er godt nok.

  • Besvar
   Hazel
   2. juni 2017 at 8:02

   Tak!

 • Besvar
  Uglemor
  18. maj 2017 at 12:09

  To par hverdagssko er en god idé. Skoene holder mere end dobbelt så længe, hvis de får lov at stå og lufte ud efter dagens slid. Jeg har to par jacoformsko (dyre – ja) som jeg skifter imellem. Jeg har sat forskellige snørebånd i,. så jeg kan se forskel. Ellers går jeg ind for minimalisme på skofronten. Jeg ejer derudover et par meget slidte gummistøvler – dog uden huller – et par sandaler og et par vinterstøvler. Allerbagerst i mit klædeskab står der et par fine sko, som jeg har havt i snart 30 år, og haft på 4-5 gange. De holder nok livet ud 😉
  Det der med at kunne fylde vaskemaskinen er faktisk vigtigt. Hvad gør du med at tørre tøj i november-december, hvis du har så lidt?

  • Besvar
   Hazel
   2. juni 2017 at 8:04

   Jeg har godt hørt før, at det skulle være godt at lade skoene hvile mellem brug, men kunne ikke huske, hvor jeg havde det fra og om det mon passede. Interessant! Så må jeg hellere få købt mig et par mere.

   Jeg tørrer det bare på tørrestativ indenfor?

 • Besvar
  Vibeke
  19. maj 2017 at 21:40

  Smuk skjorte! Den er da virkelig speciel, sommerlig og smuk 🙂
  Hvilket mærke er den? (udover genbrug 😉 )

  • Besvar
   Hazel
   2. juni 2017 at 8:04

   Tak! Der står ikke andet på den end en vaskeanvisning desværre.

  Skriv en kommentar