Dagens te Køkkenet

Lav bæredygtige drinks med te

Tilbage i august var jeg på te & gin workshop hos Tante T i forbindelse med Copenhagen Food Festival, som jeg også kort fik nævnt her. Jeg havde siddet og lurepasset lidt på billetten og havde ikke rigtigt kunne tage en beslutning, men da den på dagen pludselig blev sat ned til halv pris, slog jeg til.

Og det her er altså min egen vinkel på dagen, for workshoppen i sig selv havde intet som helst med bæredygtighed at gøre. But I’m a drinks kind of person, og det er noget jeg altid haft svært ved at få til at rime på “bæredygtighed”, for kræver de fleste drinks ikke bare virkeligt mange ingredienser? Men her fik jeg endelig nogle idéer til, hvordan jeg kunne få dét regnestykke til at gå op: te. Te er sindssygt nemt at finde økologisk eller fairtrade og findes i utroligt mange smagsvarianter, som du kan bruge til at præge din drink i den retning, du ønsker.

Et par ting at tænke på:

  • Sort te har en kraftigere, mere bitter smag.
  • Grønne og hvide teer er lidt mere friske og delikate i smagen og er gode, hvis man ønsker en mere let, blomster-agtig smag, der ikke nødvendigvis fører tankerne hen på te.
  • Teen kan koldbrygges direkte i alkoholen – præcis hvor længe den skal have, kommer an på den specifikke te (jo større blade, jo længere tid), mængden, alkoholen osv, så det er med at prøve sig frem.
  • Man kan også brygge teen, fryse den ned og bruge den som isterninger/knust is, så den gradvist frigiver smag.
  • En anden metode er at lave en sirup på teen til at søde drinken med.

Andre ingredienser som alkohol, citron, tonic, etc burde ikke være svære at finde i det lokale supermarked. Jeg fik i hvert fald helt lyst til at begynde at eksperimentere 🙂 God weekend!

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar