Om Hazel

marts 132

Hej! Mit navn er Hazel, og det er mig, der skriver Kold Aske. Jeg har været interesseret i miljø og bæredygtighed, lige siden jeg læste en bog i børnehaven om, hvordan polerne ville smelte, og vi alle sammen ville være nødt til at snorkle på arbejde med kæledyrshvalen i snor.  Havde det nu bare været så vel, er jeg ikke sikker på, at jeg havde taget kampen op. Jeg mener, hvem vil ikke gerne have en kæledyrshval?

At leve mere bæredygtigt handler i mine øjne ikke kun om øko-kål, zero waste eller tencel-skjorter, selv om alle de ting selvfølgelig også har en plads. Jeg tror, at det handler lige så meget om at have et liv, man grundlæggende er tilfreds med, så man ikke hele tiden craver forandring, forbedring og fornyelse, og så man ikke er så nem at sælge tomme løfter til men kan vælge de ting, der vigtige for en selv og droppe resten. For mig handler det f.eks. rigtigt meget om pæne vintagekjoler, at indrette mig genbrugsfund, lave en masse lækre salater og at have god tid til at gå en tur, læse en bog, terpe russiske gloser, skrive breve, lytte til podcasts og drikke en kop te. Men hvordan det præcist ser ud, vil være forskelligt for alle, vi er jo forskellige personer. Derfor påstår jeg heller ikke, at jeg “lever bæredygtigt”, og det jeg skriver her på bloggen er ikke nogen one-size-fits-all opskrift. Det er bare et forsøg på at bevæge sig i den rigtige retning.

Og nej, jeg tror ikke, at mine livsstilsvalg bliver det, der redder verden. Men jeg tænker sådan, at hvis hver lille forskel man gør, kan forsinke udviklingen bare en lille smule og købe os mere tid til at finde og implementere de løsninger, som gør den store forskel, så er det stadig værd at gøre. Især når jeg nu tilfældigvis synes, at livet alligevel er meget sjovere på denne måde!

Hvorfor “Kold Aske”? Navnet er tænkt som en henvisning til en fremtid, hvor vi holder op med at være afhængige af beskidte energikilder, og hvor noget nyt kan vokse frem i deres sted. Men Kold Aske er faktisk også navnet på et ganske virkeligt sted, verdens tryggeste sted, nemlig der hvor min bedstemor bor, og hvor jeg er kommet hele mit liv. For mig er Kold Aske nelliker i krystalvaser, blomstrede gardiner, te med sukker og mælk, blødt solskin, tikkende kaminure og al tid i verden. Og det er præcis den følelse, jeg gerne vil skabe, både her og i mit eget liv.

Kontakt: koldaske @ gmail.com